Down Világnap 2015

Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére, és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.

2015.03.21-én, a Down Világnapon délelőtt a Down-szindróma kialakulásáról, génekről, kromoszómákról, öröklésről beszélgettünk lakóinkkal. Bemutattuk néhány Down-szindrómával élő ember életútját, akik kitartásuknak, a támogató környezetnek köszönhetően sikeresek, híresek lettek. Arról beszélgettünk, ha a sérült ember megfelelő figyelmet, segítséget, támogatást kap, szinte bármit elérhet.

   

Délután a zenés bemelegítést követően öt csapat mérette meg magát a jó hangulatú sorversenyen, ahol a csapatokat az ápoló-gondozó kollégák segítették. A nevetés és a zene a versenyen részt nem vevőket is a pálya széléhez csalogatta, ők onnan szurkoltak társaiknak. A jól kiérdemelt levezető torna és süteményosztás után kedvenc diszkó számaikra táncolhattak lakóink.

Képek az Intézményben megtartott Világnapról